Massage Test Questions Online Study Guide

Click to jump for online massage test questions, practice exams, and quizzes...

Eastern Energetics

Muscle Actions

Muscle Attachments

Massage Therapy CEUs

Massage Therapy Questions
Eastern Energetics


1. Which three meridians go up the leg into the chest?
a) lung, heart, triple warmer
b) spleen, liver, kidney
c) gall bladder, urinary bladder, stomach


2. Which three meridians go down the arm into the face?
a) lung, heart, stomach
b) small intestine, lung, spleen
c) small intestine, large intestine, triple warmer


3. Which three meridians go from the face to the foot?
a) stomach, gall bladder, urinary bladder
b) stomach, spleen, liver
c) heart, small intestine, urinary bladder


4. Which meridian ends in the thumb?
a) large intestine
b) lung
c) liver


5. Which meridian starts on the plantar surface of the foot?
a) kidney
b) spleen
c) liver


6. Which is the longest meridian that splits in two?
a) gall bladder
b) lung
c) urinary bladder


7. Which two meridians are associated with the Wood phase?
a) lung and large intestine
b) kidney and urinary bladder
c) liver and gall bladder


8. Which two meridians are associated with the Water phase?
a) urinary bladder and kidney
b) stomach and spleen
c) heart and small intestine


9. Which meridian is associated with sadness and grief?
a) liver
b) lung
c) kidney


10. Which meridian is associated with fear?
a) kidney
b) pericardium
c) triple warmer


11. Which meridian is associated with joy?
a) large intestine
b) heart
c) kidney


12. Which is Yin of Earth phase?
a) stomach
b) spleen
c) large intestine


13. Which is Yin of Metal phase?
a) large intestine
b) small intestine
c) lung


14. Which is Yang of Fire phase?
a) small intestine
b) heart
c) pericardium


15. Water phase controls what other phase?
a) Earth
b) Metal
c) Fire


Answers to the Eastern Energetics Massage Questions

1. b
2. c
3. a
4. b
5. a
6. c
7. c
8. a
9. b
10. a
11. b
12. b
13. c
14. a
15. c


Click To Go Back To The Top For More Massage Test Questions


Massage Test Questions
Muscle Actions



1. Your client has pain when they perform hip flexion. What muscle would you massage?
a) psoas
b) hamstrings
c) gluteus maximus


2. Your client has pain when they perform abduction of the shoulder. What muscle would you massage?
a) subscapularis
b) pectoralis major
c) supraspinatus


3. Your client has pain when they perform abduction of the hip. What muscle would you massage?
a) gluteus medius
b) adductor magnus
c) iliacus


4. Your client has pain when they perform flexion of the shoulder. What muscle would you massage?
a) tricep brachii
b) pectoralis minor
c) bicep brachii


5. Your client has pain when they perform extension of the hip. What muscle would you massage?
a) rectus femoris
b) biceps femoris
c) biceps brachii


6. Your client has pain when they perform flexion of the knee. What muscle would you massage?
a) gluteus maximus
b) tibialis anterior
c) gastrocnemius


7. Your client has pain when they perform extension of the elbow. What muscle would you massage?
a) tricep brachii
b) biceps brachii
c) coracobrachialis


8. Your client has pain when they perform extension of the neck. What muscle would you massage?
a) platisma
b) trapezius
c) scalenes


9. Your client has pain when they perform lateral flexion of the neck. What muscle would you massage?
a) lateral pterygoid
b) trapezius
c) scalenes


10. Your client has pain when they perform lateral flexion of the trunk. What muscle would you massage?
a) SCM
b) quadratus lumborum
c) rectus femoris


11. Your client has pain when they perform inversion of the ankle. What muscle would you massage?
a) tibialis anterior
b) peroneus longus
c) soleus


12. Your client has pain when they perform flexion of the shoulder. What muscle would you massage?
a) triceps brachii
b) coracobrachialis
c) pectoralis minor


13. Your client has pain when they perform medial rotation of the shoulder. What muscle would you massage?
a) subscapularis
b) teres minor
c) levator scapula


14. Your client has pain when they perform lateral rotation of the hip. What muscle would you massage?
a) gracilis
b) piriformis
c) gluteus minimus


15. Your client has pain when they close the jaw. What muscle would you massage?
a) infrahyoid
b) masseter
c) obicularis oculi


Answers to the Muscle Actions Massage Test Questions

1. a
2. c
3. a
4. c
5. b
6. c
7. a
8. b
9. c
10. b
11. a
12. b
13. a
14. b
15. b


Click To Go Back To The Top For More Massage Questions


Massage Test Questions
Muscle Attachments


1. Which muscle attaches to the radial tuberosity?
a) biceps brachii
b) triceps brachii
c) brachioradialis


2. Which muscle attaches to the coracoid process of the scapula?
a) subscapularis
b) infraspinatus
c) pectoralis minor


3. Which muscle attaches to the tibial tuberosity?
a) rectus femoris
b) biceps femoris
c) sartorius


4. Which muscle attaches to the head of the fibula?
a) vastus medialis
b) biceps femoris
c) rectus abdominis


5. Which muscle attaches to the first and second ribs?
a) SCM
b) scalenes
c) levator scapula


6. Which muscle attaches to the vertebral border of the scapula?
a) teres minor
b) rhomboids
c) levator scapula


7. Which muscle attaches to the clavicle?
a) trapezius
b) scalenes
c) pectoralis minor


8. Which muscle attaches to the thoracolumbar aponeurosis, sacrum and ilium?
a) trapezius
b) latissimus dorsi
c) quadratus lumborum


9. Which muscle attaches to the ulna tuberosity?
a) biceps brachii
b) brachialis
c) deltoids


10. Which muscle attaches to the linea aspera of the femur?
a) gracilis
b) soleus
c) adductor magnus


11. Which muscle attaches to the ischial tuberosity?
a) vastus lateralis
b) semitendinosus
c) sartorius


12. Which muscle attaches to the big toe?
a) tibialis anterior
b) extensor digitorum longus
c) extensor hallucis longus


13. Which muscle attaches to the transverse processes of C1 through C4?
a) teres major
b) levator scapula
c) latissimus dorsi


14. Which muscle attaches to the axillary border of the scapula?
a) teres minor
b) brachialis
c) pectoralis major


15. Which muscle attaches to spine of the scapula?
a) splenius capitis
b) posterior deltoid
c) levator scapula


16. Which muscle attaches to the sacrum and the greater trochanter?
a) quadratus lumborum
b) piriformis
c) gluteus medius


17. Which muscle attaches to the mastoid process of the temporal bone?
a) SCM
b) scalenes
c) temporalis


18. Which muscle attaches to the mandible?
a) SCM
b) masseter
c) peroneus longus


19. Which muscle attaches to the lesser trochanter of the femur?
a) tensor fasciae latae
b) gluteus minimus
c) iliopsoas


20. Which muscle attaches to the adductor tubercle of the femur?
a) rectus femoris
b) adductor magnus
c) adductor longus


21. Which muscle attaches to the iliac fossa?
a) iliacus
b) tensor fasciae latae
c) gluteus maximus


22. Which muscle attaches to the greater tubercle of the humerus?
a) supraspinatus
b) subscapularis
c) pectoralis minor


23. Which muscle attaches to the sternum?
a) infraspinatus
b) pectoralis major
c) pectoralis minor


24. Which muscle attaches to bicipital groove of the humerus?
a) teres minor
b) latissimus dorsi
c) trapezius


25. Which muscle attaches to the calcaneus via the achilles tendon?
a) tibialis posterior
b) gastrocnemius
c) hamstrings


26. Which muscle attaches to the tibia and fibula?
a) soleus
b) gastrocnemius
c) rectus femoris


27. Which muscle attaches to the sacrum, ilium and gluteal tuberosity?
a) gluteus maximus
b) gluteus medius
c) gluteus minimus


28. Which muscle attaches to the thumb?
a) brachialis
b) tricep brachii
c) extensor pollicis longus


29. Which muscle attaches to the lateral epicondyle of the humerus?
a) extensor carpi radialis longus
b) flexor carpi radialis
c) coracobrachialis


30. Which muscle attaches to the lesser tubercle of the humerus?
a) infraspinatus
b) subscapularis
c) pectoralis minor


Answers to the Muscle Attachments Massage Test Questions

1. a
2. c
3. a
4. b
5. b
6. b
7. a
8. b
9. b
10. c
11. b
12. c
13. b
14. a
15. b
16. b
17. a
18. b
19. c
20. b
21. a
22. a
23. b
24. b
25. b
26. a
27. a
28. c
29. a
30. b


Click To Go Back To The Top For More Massage Test Questions


Click to review the Acupressure Meridians


Massage Test Questions
Circulatory System


1. Name the liquid that helps transport the blood cells?
b) interstitial fluid
c) cytosol
d) lymphatic fluid


2. What percentage of blood is plasma?
a) 10%
b) 45%
c) 55%
d) 90%


3. What percentage of blood is made up of blood cells?
a) 10%
b) 34%
c) 55%
d) 90%


4. Which of the following is NOT a characteristic of blood?
a) It's warmer than the rest of the body
b) It's a viscous fluid that is thicker and more adhesive than water
c) Its color varies from dull maroon to bright scarlet red


5. Which of the following are involved in the blood clotting process?
a) erythrocytes
b) leukocytes
c) red blood cells
d) Platelets


6. What types of blood cells fight disease?
a) thrombocytes
b) leukocytes
c) platelets
d) erythrocytes


7. Which of the following carries oxygen and carbon dioxide?
a) white blood cells
b) leukocytes
c) platelets
d) erythrocytes


8. Neutrophils, basophils, monocytes and lymphocytes are all types of what?
a) thrombocytes
b) leukocytes
c) platelets
d) erythrocytes


Answers to the Circulatory System Massage Test Questions

1. a
2. c
3. b
4. d
5. d
6. b
7. d
8. b


Muscular System Word Bank

Myo
Agonist - Prime moverAntagonist
Synergist, helper
Fixator, stabilizer
Atrophy
Hypertrophy, Hypertonic
Isotonic concentric Contraction
Isotonic eccentric contraction
Isometric contraction
Fatigue
Fascia
Flaccid
Golgi Tendon Organ - relax
Muscle Spindle Cell - contact
Spasm
Cramping
Tendon
Sacromere
Actin - thin filament
Myosin - thick filament
ATP - Adenosine Triphosphate
Slow twitch
Fast twitch

Muscular Pathologies

Headaches
Migraines
Fibromyalgia
Myofascial pain syndrome
Strain - 1st, 2nd, 3rd degree
Tendinitis
Tenosynovitis
Osgood-Schlatter disease
Torticollis, wryneck
Whiplash
Shin splints
Plantar Fasciitis


Skeletal System Word Bank

Amphiarthrotic - non-moveable joint
Arthro - joint
Axial skeleton - central axis of the body; protects
Appendicular skeleton - extremities
Bursa - sac
Compact bone - hard outer shell
Chondr - cartilage
Crepitus - noise from the body
Diaphysis - bone shaft
Diarthrotic - freely moveable joint
Epipyses - ends of a bone
Haversian System - canals inside of bone
Joints: hinge - knee, elbow, ankle; pivot - atlanto-axial joint or C1-C2; ellipsoid - TMJ; saddle - thumb; ball and socket - shoulder, hip; gliding - inter-carpals, vertebral facets
Ligament - supports joints; attaches bone to bone
Medullary cavity - shaft filled with yellow marrow
Osteo - bone
Osteoblasts - bone-forming cells
Osteoclasts - bone-destroying cells
Periosteum - thin tissue around bone
Sesamoid - sesame seed; patella
Spongy bone - inside of bone; red marrow
Synathrotic - slightly moveable joint

Skeletal Pathologies

Osteoporosis
Paget Disease
Kyphosis - hump back spine
Lordosis - sway back spine
Scoliosis - lateral curve spine
Patello-Femoral Syndrome
Ganglion Cyst
Baker Cyst
Bursitis
Temporo-Mandibular Joint Dysfunction
Osteoarthritis
Spondylosis - spinal bone spurs
Rheumatoid Arthritis
Ankylosing Spondylitis
Gout
Lyme Disease
Dislocation; Subluxation
Fracture
Sprain - 1st, 2nd, 3rd degree
Adhesive Capsulitis - frozen shoulder


Hydrotherapy Word Bank

Hydro
Spa
Water temperatures
Hydrostatic pressure
Heat - thermotherapy
Cold - cryotherapy
Therapeutic bathing - Balneology
Effects of heat and cold
Conduction
Convection
Radiation
Hunting Response
Vasoconstriction
Vasodilation
Analgesic
anesthetic
Inflammation
Contraindications
fomentation, hot pack
Hydrocollator
Contrast Therapy
Compress
Poultices
All baths typrd
Exfoliations
Body wraps
Epsom salts
Watsu - shiatsu in water
Hot stone, basalt
Paraffin wax
Aromatherapy
Essential oils
John Harvey Kellogg
Father Kneipp


Respiratory System

Olfaction
Pharynx
Larynx
Trachae
Bronchi, Bronchioles
Alveoli
Lungs
Diaphragm
Pulmonary
Apnea
Dyspnea


Respiratory Pathologies

Common cold
Sinusitis
Pharyngitis
Laryngitis
Hay fever
Influenza
Inflectious Mononucleosis
Pneumonia
Asthma
Bronchitis
Emphysema
Sleep apnea


Digestive System

hormone ends in - nin
enzyme ends in - ase
Gastrointestinal tract
Alimentary canal
Oral cavity
Salivary glands
Amylase
Lipase
Pharynx
Esophagus
Stomach
Gastin
Pepsin
Pancreas
Liver
Bile
Gallbladder
Small Intestine
Large Intestine
Peristalsis
Bolus
Ingestion
Digestion
Absorption
Defecation
Cecum
Chyme
Deglutition
Duodenum
Enzyme
Hepato
Ileum
jejunum
Mastication
Pylorus
Rectum
Rugae
Sphincter
Tonsils
Appendix
Villi
Peritoneum
Ascending Colon
Transverse Colon
Descending Colon
Sigmoid Colon
Rectum


Digestive Pathologies

Nausea, vomiting
Constipation
Irritable bowel syndrome
Leaky gut
Diarrhea
Thrush
Reflux disease
Peptic ulcers
Diverticulosis
Diverticulitis
Ulcerative colitis
Crohn's disease
Appendicitis
Hepatitis
Cirrosis
Gallstones
Anorexia Nervosa
Bulimia
Obesity


Medical and Clinical Massage Test Questions to help you study

What's the difference between an Active Trigger Point and a Latent Trigger Point?

Your client has a torn Medial Meniscus. What joint is involved?

What are the attachments of the Piriformis muscle and what action does it do?

What is the difference between Acute injury and a Chronic injury?

What does S.O.A.P mean?

What does inflammation mean?

What is the difference between a Trigger Point and a Tender Point?

Your client is experiencing Sciatica. What's the main muscle involved that you need to massage?

What is the difference between Acute injury and a Chronic injury?

What's the difference between Pre-Event sports massage and Post-Event sports massage?

Describe Concentric and Eccentric muscle contractions?

What is Delayed-Onset Muscle Soreness (DOMS)?

List the 5 ways for treating muscle cramps?

What does a Physical Therapist do?

What does a Chiropractor do?

What does an Osteopath do?

Why do you take an intake form before you massage your client?

Describe the Anatomical Position?

What does ROM mean?

What's the number one way to stop the spread of disease?

What's the difference between Postural muscles and Phasic muscles?

How many curves does the spine have?

What are the medical/clinical terms for the following:

anterior pelvic tilt
abnormal lateral curve of the spine
collapsed arches
humped back
locked back knees or hyper-extended knees


More Massage Test Questions And Terminology

Do you know where these boney landmarks are?
Manubrium
Pubic symphysis
Adductor tubicle
Gluteal tuberosity
Lamina groove

List 2 benefits of the 5 swedish massage strokes:
Glide
Knead
Percussion
Vibration
Friction

Do you know these pathologies?
Adhesive capsulitis
Apnea
Bell Palsy
Bursitis
Colitis
Crohns Disease
Diverticulitis
Eczema
Fibromyalgia
Goiter
Hepatitis
Lupus
Lyme disease
Myocardial infarction
Osgood-Schlatter Disease
Plantar Fasciitis
Psoriasis
Repetitive motion injury
Rosacea
Sciatica
Thoracic outlet syndrome
Varicose veins


Massage Test Questions And Terminology

What is Melanin and what does it do?

What's the difference between Pacinian corpuscle and Meissners corpuscle?

What are the antagonists to the following muscles:
pectoralis major>br>biceps femoris
erector spinae

Where do you find the pyloric sphnincter and the ileocecal sphincter?

What is being described: Disease that has an abrupt onset of severe symptoms and is short in duration. Is is chronic or acute?

Where are the following bones:
sphenoid
cuboid
atlas
talus
ethmoid

What vitamin is necessary for blood clotting?

Do you perform non-gliding friction during pre-event sports massasge?

While you are massaging your client, you notice that they are clenching their fists. What could this mean?

What is a soft end feel?

What is a hard end feel?

Which muscle of the quadriceps goes over 2 joints?

What is the main artery called?

What is the main vein called?

What are the 5 elements in Chinese medicine?

How would you recognize varicose veins?


Massage Test Questions And Modailites

Can you describe the following massage modalities:
Reiki
Shiatsu
Trager
Reflexology
Swedish
Polarity
Myofascial Release
Rolfing

What blood cell is responsible for blood clotting?

What is TMJ Dysfunction?

Do you know the following terms:
cryotherapy
fibromyalgia
basalt
kyphosis


More Massage Test Questions

Who are the following people:?
Pehr Henrik Ling
Johann Mezger
Charles Taylor
Dr. Randolph Stone
Bonnie Pruden

What country did these originate from:?
Ayurveda
Shiatsu
Acupressure

What are the ends of the spinal cord that fan out like a horse’s tail?
Dura mater, Brachial plexus or Cauda equina

What color is the Solar Plexus Chakra?

Hemoglobin is made up of which mineral:?
calcium, potassium or iron

What vitamin is used for clotting the blood?

What solution ratio of bleach to water should be used to disinfect a contaminated massage table?
1:4, 1:7 or 1:10

What are the bones in the wrist?

Which cerebral lobe of the brain regulates motor output, cognition, and speech production?

What does AMTA mean?

Is impetigo infectious?

Where are blood cells formed?

What's the difference between Rheumatoid Arthritis and Osteoporosis?

What do the following terms mean?
fever
metastasis
carcinogen
stroke
subjective information
objective information
anemia
thixotropic / thixotropy
trigger point
periosteum

What's the difference between active and assistive stretching?

Name the 3 meridians that end in the chest?

What's the temperature range for cold?

What is Diverticulitis?

What's the temperature range for tepid?

What are the 3 layers of the Dura mater called?

Which blood cell fights disease:
erythrocytes or leukocytes?

What are the 3 parts of the large intestine called?

What are the 5 elements of Traditional Chinese Medicine (TCM):?

Where is bile produced?

What are the following respiratory pathologies:?
laryngitis
emphysema
pneumonia

Name muscles that help in breathing?

Name 5 bones of the cranium or head (not face)?

What are the differences between the yang and yin meridians?

Name 4 bones of the face?

What do the following terms mean:?
meniscus
strain
compound fracture
neurotransmitters
melatonin
prana
chi
pes planus

Name the 3 meridians that end in the foot?

List the 2 meridians for the Wood Element in TCM?


Massage Therapy CEUs Professional Certifications
Cranial Sacral, Lymphatic Drainage, Reiki, Aromatherapy, Essential Oils, TMJ, Sciatica, Whiplash, Frozen Shoulder massage techniques.


I update Massage-Therapy-Medicine.com very frequently, so please subscribe to my monthly newsletter, Health Lovers. It tells you each month about new additions to the massage therapy study guide, massage test questions, muscle diagrams, videos of massage therapy techniques and CEUs that I've added.

Subscribe to Health Lovers

Your E-mail Address

First Name
Then

Don't worry — your e-mail address is totally secure.
I promise to use it only to send you Health Lovers.


Subscribe to my Health Lovers Blog.
It will let you know whenever any new or changed Web pages appear on Massage Test Questions. By subscribing to the RSS feed (see the left column under nav-bar), you keep up-to-date with all the new, free, online massage test questions, practice exams and quizzes as they go live, as well as all special postings.


These clinical massage therapy CEUs techniques and massage test questions to study, are never a substitute for medical attention.

Medical massage therapy is well-known and proven to increase circulation, and help in reducing trigger points, ligament, tendon and fascia muscle pain.

Different holistic stress reduction techniques, like learning hypnosis, studying hypnotherapy, aromatherapy mixing essential oils, body detox recipes and hatha yoga poses, can help create successful Licensed Massage Therapists.

All these massage test questions are free.


counter on tumblr
Return From Free Online Massage Test Questions, Practice Exams Study Guide Quizzes And Go To Massage Therapy CEUs Hatha Yoga Poses Hypnosis Orlando Florida Home Page

Hypnosis Clinic
click here

Massage CEUs
click here

learning hypnosis orlando florida scott coleman lmt massage therapy ceus

Scott Coleman LMT CNMT CEMT

2221 Lee Road, Suite 23, Winter Park, Fl. 32789

Any questions?
Phone or Text me at
(407) 617-6602

Private Sessions
Days, Evenings, Weekends
$120. 2 hours.
Free CD

Specialize In..

Stress Relief
Deep relaxation, reduce mental stress, enjoy a better nights sleep.


Building Confidence
Eliminate worry, anxiety and depression by building self esteem, confidence and enthusiasm for life.


Natural Weight Loss Now
Easily get to your ideal weight, feeling young and beautiful.


Stop Smoking Now
Quit In One Day and extend your life.


Magic Memory
Stop!
You don't want Alzheimer's, Dementia or aging.

Private Sessions
Days, Evenings, Weekends
$120. 2 hours.
Free CD

Your Money Mind
Crush
your spending and debt destruction.


Easily Solve Problems

Be inspired, motivated and develop creative problem solving.


Pain Control
Eliminate Pain. Induced the power of speed healing from disease, injury and surgery.


Stress Relief
Deep relaxation, reduce mental stress, enjoy a better nights sleep.


Building Confidence
Eliminate worry, anxiety and depression by building self esteem, confidence and enthusiasm for life.

Private Sessions
Days, Evenings, Weekends
$120. 2 hours.
Free CD

Natural Weight Loss Now
Easily get to your ideal weight, feeling young and beautiful.


Stop Smoking Now
Quit In One Day and extend your life.


New Behaviors
Bust all your cravings
for sugar and other habits, like nail biting.


Mental Focus
Create a laser-beam focus and motivation for excellence.

Private Sessions
Days, Evenings, Weekends
$120. 2 hours.
Free CD

Magic Memory
Stop!
You don't want Alzheimer's, Dementia or aging.


Perfect Performance
Improve at a sport or any activity, like golf, yoga, breathing.


Easily Solve Problems
Be inspired, motivated and develop creative problem solving.


Your Money Mind
Crush
your spending and debt destruction.


Pain Control

Eliminate Pain. Induced the power of speed healing from disease, injury and surgery.

Private Sessions
Days, Evenings, Weekends
$120. 2 hours.
Free CD

Virtue Of Gratefulness
Recognize, appreciate and be thankful.


Stress Relief
Deep relaxation, reduce mental stress, enjoy a better nights sleep.


Building Confidence
Eliminate worry, anxiety and depression by building self esteem, confidence and enthusiasm for life.


Natural Weight Loss Now
Easily get to your ideal weight, feeling young and beautiful.


Stop Smoking Now
Quit In One Day and extend your life.

Private Sessions
Days, Evenings, Weekends
$120. 2 hours.
Free CD

Your Money Mind
Crush
your spending and debt destruction.


New Behaviors

Bust all your cravings for sugar and other habits, like nail biting.


Mental Focus
Create a laser-beam focus and motivation for excellence.


Magic Memory
Stop!
You don't want Alzheimer's, Dementia or aging.


Perfect Performance
Improve at a sport or any activity, like golf, yoga, breathing.

Private Sessions
Days, Evenings, Weekends
$120. 2 hours.
Free CD

Easily Solve Problems
Be inspired, motivated and develop creative problem solving.


Pain Control
Eliminate Pain. Induced the power of speed healing from disease, injury and surgery.


Virtue Of Gratefulness
Recognize, appreciate and be thankful.


Stress Relief
Deep relaxation, reduce mental stress, enjoy a better nights sleep.


Building Confidence
Eliminate worry, anxiety and depression by building self esteem, confidence and enthusiasm for life.


Natural Weight Loss Now
Easily get to your ideal weight, feeling young and beautiful.


Stop Smoking Now
Quit In One Day and extend your life.


Virtue Of Gratefulness

Recognize, appreciate and be thankful.


New Behaviors
Bust all your cravings for sugar and other habits, like nail biting.


Your Money Mind
Crush
your spending and debt destruction.


Mental Focus

Create a laser-beam focus and motivation for excellence.


Magic Memory
Stop!
You don't want Alzheimer's, Dementia or aging.


Perfect Performance
Improve at a sport or any activity, like golf, yoga, breathing.


Virtue Of Gratefulness

Recognize, appreciate and be thankful.